Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

ΣΚΗΝΟΒΑΣΙΕΣ -- Η 'Ρόουζ Μπερντ' του Σλοβένικου Λαϊκού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη

Leave a Comment
(27-6-2017)

Η νεαρή Ρόζα διχάζεται ανάμεσα στις επιθυμίες της και τις προσδοκίες των άλλων. Ανέβαλλε τον γάμο της με τον Αύγουστο Κάιλ επί τρία χρόνια. Ο πατέρας της θέλει απεγνωσμένα η κόρη του να παντρευτεί και να πάει να μείνει με τον άντρα της, διότι αυτό θα έλυνε τα οικονομικά του προβλήματα.

Ο παντρεμένος Φλαμ φλερτάρει με τη Ρόζα και συνεχώς προβάλλει δικαιολογίες για να μην εγκαταλείψει την ανάπηρη, κατάκοιτη γυναίκα του. Η Ρόζα τον ερωτεύεται και μένει έγκυος. Γι' αυτό και τελικά αποφασίζει να παντρευτεί τον Αύγουστο, μολονότι δεν είναι αυτός ο πατέρας του παιδιού της. Μια σειρά ατυχών γεγονότων και κακόβουλων πράξεων από φθονερούς και εκδικητικούς συγχωριανούς της οδηγούν τη Ρόζα στον φόνο του μωρού της. 

"Ρόουζ Μπερντ" του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν, σε σκηνοθεσία Mateja Koležnik.

Το έργο είναι η δραματική ιστορία μιας κοπέλας παγιδευμένης σε ένα παραδοσιακό και περιοριστικό περιβάλλον. Η πτώση της σε δυσμένεια είναι αποτέλεσμα των αντισυμβατικών και κοινωνικά μη αποδεκτών ενεργειών της. Είναι η συγκινητική απεικόνιση της καταστροφής μιας νέας, που ζητά από τη ζωή περισσότερα απ' όσα μπορεί να της προσφέρει το περιορισμένο περιβάλλον της.

Μετάφραση: Mojca Kranjc
Δραματουργός: Nika Leskovšek
Σκηνικά: Marko Japelj
Κοστούμια: Alan Hranitelj
Επιλογή μουσικής και vocal coaching: Simon Dvoršak
Χορογραφίες: Magdalena Reiter
Γλωσσικός σύμβουλος: Jože Volk

Παίζουν:
Brane Završan, Liza Marija Grašič, Andrej Murenc, Lučka Počkaj, Igor Žužek, Aljoša Koltak, David Čeh, Barbara Medvešček, Manca Ogorevc, Tanja Potočnik, Igor Sancin, Damjan M. Trbovc.

Μια παραγωγή του Σλοβένικου Λαϊκού Θεάτρου Τσέλιε.

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200)
Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, στις 21:15
Εισιτήρια: 15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό), 10€ (ανέργων, ΑμεΑ), 60€ (κάρτα διεθνούς φεστιβάλ δάσους)
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. 



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: