Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Πρόγραμμα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2016 στο Θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας

Leave a Comment
Θέατρο, μουσική, προβολές στο Λιθογραφείον
(16-10-2016)

Το πρόγραμμα του Θεάτρου Λιθογραφείον που προετοιμάστηκε από τον Δημήτρη Τουλιάτο και την ομάδα πολιτισμού area 51 περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις (μετακλήσεις και παραγωγές του θεάτρου), προβολές, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων.

Το πρόγραμμα έως τον Δεκέμβριο του 2016:

17 Οκτωβρίου
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο "Γραφικός χαρακτήρας"
Για το βιβλίο θα μιλήσει η Κρίστυ Κουνινιώτη, μεταφράστρια-πολιτιστική συντάκτρια της εφημερίδας "Πελοπόννησος".

18 και 19 Οκτωβρίου
"Φαρμακεύτρια" του Θεόκριτου, με τη Βάσια Βασιλείου.
Μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία, μια σκηνική ιεροτελεστία, ένα τελετουργικό με μαγγανείες, μαγικά βοτάνια, εκλεκτούς βακχικούς -και όχι μόνο- ήχους, που κινείται σε psysical theater προσεγγίσεις. Η Βάσια Βασιλείου παραληρεί και εκστασιάζεται επί σκηνής και μέσα από κινησιολογικά μοτίβα επιχειρεί να μετουσιωθεί στη θεοκρίτεια Σιμαίθα και το αρχέτυπο θηλυκό, την αιώνια Γυναίκα ως ερωμένη (Σελάνα) - μάγισσα (Εκάτη) - θεά (Άρτεμις), αφού ο εραστής της Δέλφης την έχει εγκαταλείψει για κάποια άλλη.

20, 21, 22 και 23 Οκτωβρίου
"Εργαζόμενα κορίτσια" του Φρανκ Μακ Γκίνες, σε σκηνοθεσία Διονύση Βούλτσου, από τη Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πάτρας (Θ.Ο.Ε.Π.Π.).
Παίζουν: Μαριετίνα Βαρβαρίγου, Γιάννης Γκοτσόπουλος, Άννυ Λαμπροπούλου, Κίρα Μουμλάντζε, Αναστασία Ντρίζη, Μάσιγκα Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Τρίγγος.

από 27 Οκτωβρίου
"Ρωμαίος & Ιουλιέτα" του Μποστ, σε σκηνοθεσία Μαίρης Σιδηρά.
Ο Μποστ, όπως και ο Ρωμαίος του, επιμένει να επιστρέφει από την εξορία στην οποία η πνευματικά άνυδρη εποχή μας τον σπρώχνει και με το βιτριολικό του χιούμορ, την ρομαντική αθωότητα και την αυθεντική του λαϊκότητα, καταφέρνει να ενώνει διαρκώς τα νημάτια της ψυχής μας.
Παίζουν: Μαρία Καλλιαμβάκου, Σπύρος Κανελλάκης, Ευάγγελος Μιχάλης, Τζούλια Ροδοπούλου και Ηρακλής Τζαβέλας.

2 Νοεμβρίου
Ο Στέφανος Δάνδολος παρουσιάζει το βιβλίο του "Όταν θα δεις τη θάλασσα".

7 και 8 Νοεμβρίου
"Η αρρώστια της νιότης" του Φέρντιναντ Μπρούκνερ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου.
Μια παρέα φοιτητών Ιατρικής εξερευνά τα όριά της, φλερτάροντας με το θάνατο και την καταστροφή, προετοιμάζοντας άθελά τους το έδαφος για τα κηρύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής ναζιστικής ιδέας.
Παίζουν: Ξένια Αλεξίου, Τάσος Δέδες, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κρίστελ Καπερώνη, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ουσίκ Χανικιάν.

14, 15, 21 και 22 Νοεμβρίου
"Κατερίνα" του Αύγουστου Κορτώ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.
Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε "Το βιβλίο της Κατερίνας" του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Λόλεκ να την συνοδεύει μουσικά επί σκηνής live.Η παράσταση επιστρέφει για 3η φορά στο Λιθογραφείον.

28 Νοεμβρίου
Ο Βασίλης Αλεξάκης παρουσιάζει το βιβλίο του "Το κλαρινέτο".

1, 2 και 3 Δεκεμβρίου
"Γύρισε πίσω" της Χριστίνας Σαμπανίκου, σε σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου.
Η Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου, μετά την επιτυχημένη τους συνάντηση στη μαύρη κωμωδία "Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη", ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν με άπλετο κέφι, χιούμορ και φαντασία το κωμικό, μελλοντολογικό θρίλερ "Γύρισε πίσω".
Παίζουν: Βίκυ Αδάμου, Θανάσης Ζερίτης, Χριστίνα Σαμπανίκου.

5 Δεκεμβρίου
Ο Αύγουστος Κορτώ παρουσιάζει το βιβλίο του "Μικρό χρονικό τρέλας".

7 και 8 Δεκεμβρίου
"Χειρόγραφο" της Χάρις Αλεξίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.
H Χάρις Αλεξίου ξανανεβαίνει στη σκηνή, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.

14 Δεκεμβρίου
Ο Πέτρος Τατσόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του "Γκαγκάριν- ο κόσμος από χαμηλά".
Με πόλο έλξης το Gagarin 205, το μαγαζί του Νικόλα Τριανταφυλλίδη, ο Πέτρος Τατσόπουλος υπογράφει ένα συναρπαστικό non fiction novel και αναλαμβάνει να μας αφηγηθεί την ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας.

17 Δεκεμβρίου
"Lost Bodies, live!"
Η μουσική των Lost Bodies βρίσκεται στις παρυφές της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής και ενσωματώνει στοιχεία από industrial, trip-hop και post-punk ήχους μέχρι funk και avant-garde στοιχεία, σε μια πειραματική μίξη ακουστικού, ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού ήχου με αρκετά στοιχεία πρόζας και κοινωνικής σάτιρας.

18 και 19 Δεκεμβρίου
"Για την Ελένη", σε κείμενο και σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.
Η παράσταση έχει ως θέμα τον βίο της γνωστής ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη, η οποία δολοφονήθηκε από την Εθνική Πολιτοφυλακή κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών και είναι βασισμένη στο γνωστό βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου
Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Σπύρος Κυριαζόπουλος.

Στο στάδιο του προγραμματισμού και της οριστικοποίησης ημερομηνιών βρίσκονται ακόμα 8 θεατρικές παραστάσεις, 4 μουσικές εκδηλώσεις, 4 προβολές και 2 παρουσιάσεις βιβλίων
Παράλληλα προγραμματίζεται και 5ήμερος κύκλος εκδηλώσεων αφιερωμένων στον σύγχρονο χορό, με παραστάσεις, προβολές και εργαστήριο.
Οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων αυτών, θα ανακοινωθούν σύντομα.



Θέατρο Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172 και Τριών Ναυάρχων, Πάτρα, τηλ. 2610 328394)



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: