Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Πόλη Θέατρο: περίοδος 2016-2017

Leave a Comment
Τσεχ-off σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη στο Πόλη Θέατρο
(6-10-2016)

To Πόλη Θέατρο του Δάνη Κατρανίδη, παρουσιάζει το πρόγραμμα της νέας θεατρικής σεζόν. Νέοι σκηνοθέτες, πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς, performance, χορός, ποιητικός λόγος και θέατρο για παιδιά, συνθέτουν ένα δυναμικό μωσαϊκό νέων δημιουργών, που θα γεμίσει τις δύο σκηνές (Μεγάλη Πόλη και Μικρή Πόλη) του Θεάτρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Μεγάλη Πόλη (Κεντρική Σκηνή)

14 Οκτωβρίου 2016
Ομάδα Μέτα
"2η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών Mēta"
Η Mēta παρουσιάζει τη 2η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών στο θέατρο ΠΟΛΗ: τρία έργα χορού της πρώτης Πλατφόρμας που αναπτύσσονται σε δομή και διάρκεια και τρία νέα έργα performance σε μορφή work-in-progress, τα οποία θα ολοκληρωθούν με τη σειρά τους τον Απρίλιο του 2017.

από 14 Νοεμβρίου 2016
"Το κόκκινο μελίσσι" του Δημήτρη Σίμου, σε σκηνοθεσία Απόστολου Σταυρόπουλου.
Η Μελίνα ξυπνάει στο παιδικό της δωμάτιο, δέκα χρόνια μετά από την τελευταία φορά που επισκέφτηκε αυτό το σπίτι. Τα παιχνίδια της, την κοιτάζουν τρομαγμένα. Δεν είναι μόνη. Ο Αρθούρος της χαμογελάει. Ο άνδρας στο δωμάτιο της, ζητάει στοιχεία, αποδείξεις που η νεαρή δημοσιογράφος αρνείται να δώσει. Το λούνα παρκ του κυρίου Τομ έχει την λύση. Παιδικά μυστικά κρυμμένα στους λούτρινους λαγούς. Τι πραγματικά συνέβη στο Κόκκινο Μελίσσι;
Παίζουν: Νίκος Αναγνωστόπουλος, Φαίη Ψωμαδάκη.

από 1 Δεκεμβρίου 2016
"ΤΣΕΧ-OFF", σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη.
Τρεις Αδελφές: το έργο ανάμεσα στο έργο.

Ποιά άλλη ζωή ονειρευόμαστε να ζήσουμε, όσο ο χρόνος αυτής της ζωής που έχουμε τελειώνει; Ποιά προσδοκία μάς κρατά όρθιους; Σε τι πιστεύουμε; Και ακόμη, τι μπορεί να συμβαίνει στις τρεις αδελφές,του ομώνυμου έργου του Αντόν Τσέχωφ, "έξω απ’την σκηνή"; Η παράσταση, ύστερα από εννέα μήνες έρευνας και δοκιμών πάνω στο κλασικό τσεχωφικό αριστούργημα "Τρεις αδελφές", παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Ιούνιο 2016 στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, στο πλαίσιο των διπλωματικών εξετάσεων της Σχολής.
Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Μαρία Δαμασιώτη,Μπλερίμ Δαμπιράι, Γιώργος Δικαίος, Ιωάννης Κοτίδης, Γρηγορία Μεθενίτη, Μαίρη Μηνά, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μαρία Πετεβή, Δέσποινα Ρεμεδιάκη, Βασίλης Σαφός.


Χορός
από 25 Δεκεμβρίου 2016
"La Soirre", σε σύλληψη και χορογραφία Χριστίνας Γαζή και Νίκης Παούρη.
"Eyes Closed", σε χορογραφία Βασίλη Σκαρμούτσου.

Το "La Soirée" είναι μια χιουμοριστική προσέγγιση της προσκόλλησης στον άλλοτε τρόπο ζωής της "υψηλής κοινωνίας". Ένας τρόπος ζωής που με βάση τα σημερινά δεδομένα φαντάζει αστείο και ακατόρθωτο να συντηρηθεί... Η ματαιοδοξία και ο δονκιχωτισμός των πρωταγωνιστών θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ζωντανές συνήθειες και συμπεριφορές που μας παραπέμπουν σε μία εντελώς διαφορετική, αλλά ταυτόχρονα τόσο πανομοιότυπη με τη σημερινή, κοινωνική πραγματικότητα. Συνεχίζοντας τελετουργικά το δικό τους "savoir vivre" αντιμετωπίζουν καταστάσεις ξεκαρδιστικές, μέσα από τις οποίες ξεπροβάλλει έντονα το στοιχείο της μελαγχολίας.
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Γαζή, Νίκη Παούρη, Παναγιώτης Πολίτης, Σάκης Κλεισιάρης.

Το σημείο αναφοράς του "Eyes Closed" είναι η καλλιτέχνης της Avant-Garde, Maya Deren. H Deren υπήρξε μία σημαντική μορφή της αμερικανικής πειραματικής τέχνης. Η ίδια υπήρξε σκηνοθέτης, ερμηνεύτρια, χορογράφος, φωτογράφος, ποιήτρια και θεωρητικός. Το "Eyes Closed" εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Deren την τέχνη, σε συνδυασμό με στοιχεία της ζωής της που επηρέασαν την καλλιτεχνική της πορεία, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα ανέκδοτα ποιήματά της.
Ερμηνεία: Χριστίνα Γαζή

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

από 27 Νοεμβρίου 2016
"Κόκκινη μύτη", σε κείμενο και σκηνοθεσία Βάσιας Παρασκευοπούλου.

Ο κλόουν Περώ, αμέσως μετά το κλείσιμο του τσίρκου του, πρέπει να αλλάξει περιβάλλον και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, έξω απ αυτό. Όμως αυτή η αλλαγή θα αποδειχθεί ιδιαίτερα περιπετειώδης εξαιτίας... της κόκκινης μύτης του -μιας κόκκινης μύτης που είναι εντελώς διαφορετική από όλες τις άλλες μύτες που υπάρχουν τριγύρω και ως προς την εμφάνιση αλλά και ως προς τα βαθύτερα χαρακτηριστικά που εκείνη η μύτη έχει! 
Ένα σουρεαλιστικό μουσικό παραμύθι που μιλάει για τη διαφορετικότητα μέσα από ένα μύθο που είναι διάσημος ανάμεσα στους κλόουν: το μύθο μιας... κόκκινης μύτης που έψαχνε για λίγο χώρο ανάμεσα στις άλλες μύτες αυτού του κόσμου! Κι είναι η ιστορία ενός τσίρκου που, όπως λένε οι κλόουν, είναι το πιο όμορφο τσίρκο που υπάρχει, γιατί είναι ένα τσίρκο που έχει φτιαχτεί από τις μικρές "διαφορές" όλων όσων θέλουν να είναι φίλοι και παρά τις διαφορές τους να παίζουν μαζί!
Παίζουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Αναστασία Μποζοπούλου, Βίλη Χατζοπούλου, Βασίλης Λιάκος, Ζωή Χαρίτου

Μικρή Πόλη (Β΄ Σκηνή)

από 2 Μαρτίου 2017
"Ριμάζοντας ΙΙ" της Λυδίας Ελιόγλου, σε σκηνοθεσία Παύλου Σταυρόπουλου.
Μια παράσταση βασισμένη σε "ομιλούσες" εικόνες πάνω σε τοίχους των πόλεων και έμμετρη σατιρική ποίηση. Δεκατρείς διαφορετικές μεταξύ τους "ιστορίες" ερμηνεύονται διακριτά η μία από την άλλη, διατηρώντας όμως τη συνάφειά τους, καθώς και την άμεση σύνδεση με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον της εποχής-γενέτειράς τους και αποδίδονται με μπόλικο χιούμορ, έναν παραγωγικό αυτοσαρκασμό και την εσάνς μιας ντελικάτης ειρωνείας.
Παίζουν: Ράνια Ευαγγελινού, Παύλος Σταυρόπουλος.

από 5 Μαρτίου 2017
"Εκ Παρισίων" της Στέλλας Σαμιώτη, σε σκηνοθεσία Βάσιας Χρονοπούλου, από την Ομάδα Apparatus.

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες στο εργοστάσιο επεξεργασίας άνθρακα της περιοχής η Φανούλα Πετμετζή, ιερόδουλος, ετών 22, γνωστή και ως "η Παριζιάνα" στους κύκλους της εργατικής τάξης. Η ιατροδικαστική έρευνα απεφάνθη ότι πρόκειται περί αυτοχειρίας. Η διοίκηση του εργοστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήριάν της για την νεαρά, αποσαφηνίζοντας δε ότι ουδεμία ευθύνη φέρει δια το ατυχέστατον γεγονός. 
Η Φανούλα, ιερόδουλη ετών 22, στην Αθήνα μιας άλλης εποχής διηγείται την ιστορία της. Πως βρέθηκε από τις καλόγριες, στο σπίτι της μαντάμ, πως ερωτεύτηκε τον άντρα μιας άλλης γυναίκας και πως κατέληξε στους φούρνους ενός εργοστασίου επεξεργασίας άνθρακα, καταδιωκόμενη από ένα σύλλογο απατημένων γυναικών. Αυτή δεν είναι η ιστορία μιας πόρνης. Είναι η ιστορία μιας εποχής που πέρασε και μιας κοινωνίας που δεν άλλαξε.
Ερμηνεύει η Ντένια Στασινοπούλου.


Πόλη Θέατρο (Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους 87, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα, τηλ. 211 1828900)





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: