Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Προσωπογραφία: Μυρτώ Αλικάκη, 10+1 σταθμοί

Leave a Comment
Στιγμές από την καριέρα της Μυρτώς Αλικάκη
(27-10-2016)

1. Σπουδές στο Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.


2. 1993: Ενώ οι έλληνες τηλεθεατές παραληρούν παρακολουθώντας τη ζωή της τηλεοπτικής "Αναστασίας", στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, η Μυρτώ Αλικάκη παίζει στη "Γέρμα" του Λόρκα, σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή, με τη Ρένη Πιττακή.

3. 2000: Πέρασμα από το θρυλικό Θέατρο Αμόρε της οδού Πριγκιπονήσων, με το "Τουρκαρέ" του Αλαίν Ρενέ Λεσάζ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Η παράσταση —με έναν all star θίασο με Καραζήση, Κεχαγιόγλου, Κουρή, Λιγνάδη, Σκουλά— μεταφέρεται και στη Θεσσαλονίκη, στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών.

4. 2011: Παρουσία στη σκηνή με ένα σύγχρονο ελληνικό θεατρικό κείμενο. Στο "Κέλυφος" του Ανδρέα Φλουράκη, εκτυλίσσεται μια ιστορία μεταμόρφωσης, όπου τα πρόσωπα αλλάζουν ρόλους σ'ένα παιχνίδι τύχης και μπλόφας.

5. 2011: Επιστροφή στο Θέατρο Τέχνης με το έργο του Σταύρου Τσιώλη "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ", σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.

6. 2012: Συνεχίζεται η συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης και τον Κωστή Καπελώνη, αυτή τη φορά στο μπεκετικό "Περιμένοντας τον Γκοντό". Η ιδιαιτερότητα αυτού του ανεβάσματος; Τους τέσσερις ανδρικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν γυναίκες. (Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη, Λουκία Πιστιόλα, Μυρτώ Αλικάκη)

7. 2012: Επαφή με τη σύγχρονη βρετανική γραφή και μ' ένα δείγμα του "Θεάτρου στα Μούτρα", με το έργο του Μάρτιν ΜακΝτονα "Ο κουλοχέρης του Σποκέιν". Συμπράττει επί σκηνής με τον Ερρίκο Λίτση.

8. 2013: Ερμηνεύει αποσπάσματα από αυτοβιογραφικά κείμενα της Κατερίνας Γώγου σε μια παράσταση-αφιέρωμα στην ποιήτρια και ηθοποιό, με τίτλο "Στο μυαλό είναι ο στόχος".

9. 2014: Ξεκινάει η μακρά "αναμέτρηση" με το "Μένγκελε" του Θανάση Τριαρίδη, με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο. Η παράσταση σημειώνει τεράστια επιτυχία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.

10. 2015: Συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο στην "Άννα Καρένινα" του Λέοντος Τολστόι, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην πρώτη κρατική σκηνή. Σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας.


+1: Τη φετινή θεατρική περίοδο (2016-2017) η Μυρτώ Αλικάκη συνεργάζεται με τον Θοδωρή Αθερίδη, τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Κωνσταντίνο Κάππα, στην παράσταση "Το ψέμα" του Φλοριάν Ζέλλερ, στο Θέατρο Μικρό Παλλάς, ενώ συμμετέχει και στη μουσική παράσταση "Γυναίκες", μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και την Αναστασία Μουτσάτου, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.


(επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης)


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: