Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Θεατρική περίοδος 2016-2017: το ρεπερτόριο στα 'Αθηναϊκά Θέατρα'

1 comment
Αθερίδης-Καρύδη στο Μικρό Παλλάς
(5-9-2016)

Κωμωδία, δράμα, σύγχρονα ελληνικά κείμενα και κλασικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα της εταιρείας "Αθηναϊκά Θέατρα", για τη περίοδο 2016-2017.


Οι παραστάσεις:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ (από 5 Οκτωβρίου 2016)
"Για όνομα" των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patellière, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. (2ος χρόνος) 
Η χαλαρή συζήτηση για το όνομα ενός μωρού, σ' ένα δείπνο με φίλους, καταλήγει σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση με αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια αποκαλύπτονται. Ψέματα που "προστάτευαν" σχέσεις και φιλίες έρχονται στο φως.
Η κωμωδία που παρακολούθησαν περισσότεροι από 100.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά.
Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος.

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ (από 7 Οκτωβρίου 2016)
"Το ψέμα" του Florian Zeller, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη.
Μια βραδιά για δύο φιλικά ζευγάρια που πορεύονται χρόνια μαζί. Το ένα ζευγάρι, η Άλις και ο Πωλ.
Το άλλο ζευγάρι, ο Μισέλ και η Λωράνς. Η Άλις έχει δει στο δρόμο τον Μισέλ να φιλιέται με μια άγνωστη γυναίκα. Θα το πει στη Λωράνς; Πώς θα κυλήσει η βραδιά;
Μια κωμωδία για όλους όσους ζητάνε να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα. Είναι πολύ δύσκολο να λες την αλήθεια, όταν αλήθεια και ψέμα γίνονται ένα!
Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ (από 19 Οκτωβρίου 2016)
"Από τη σιωπή ως την άνοιξη" του Λεωνίδα Προυσαλίδη, σε σκηνοθεσία Λίλλης Μελεμέ.
Δύο άντρες. Είναι αδέρφια. Δίδυμα. Αγαπούν να πηγαίνουν στο θέατρο. Έχουν ο ένας τον άλλον.
Αγαπούν την όπερα. Ιδιοκτήτες ενός διώροφου νεοκλασικού σπιτιού με κήπο —από τα λίγα που σώζονται πια— η πατρική τους κατοικία, όπου και εξακολουθούν να ζουν.
Μια γυναίκα —πολύ λαμπερή και λιγάκι παράξενη— έρχεται από μακριά, εισβάλλοντας στη ζωή τους. Νυχτερινά τηλεφωνήματα. Το σπίτι χάνει την τάξη του. Φωνές ανθρώπων από καιρό ξεχασμένων. Η προσμονή ενός λαμπερού δείπνου. Η άνοιξη καταφθάνει. Άγρια.
Τι μπορεί να συμβεί;
Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Νικήτας Τσακίρογλου, Κατερίνα Λέχου.

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ
(από Δεκέμβριο 2016)
"Αύγουστος" του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη
Παίζουν: Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πρωτόπαππα, Βίκυ Βολιώτη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνος Βακούσης, Μαρία Κατσιαδάκη, Νίκος Αλεξίου, Θύμιος Κούκιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Σίσσυ Τουμάση, Μάριον Αρζόγλου.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ (από 14 Οκτωβρίου 2016)
"Δεύτερη φωνή" των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Η Ρένα, μια παλιά τραγουδίστρια της δεκαετίας του '70, που δεν τα κατάφερε στο τραγούδι και ο Παύλος, ένας αγωνιστής της γενιάς του πολυτεχνείου στοιχειωμένος από όνειρα και προσδοκίες που διαψεύστηκαν. Δίπλα τους, η νέα γενιά: Η κόρη του ζευγαριού, Ισμήνη, που είναι παντρεμένη με τον Φώτη και κάνει τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι συμμετέχοντας σε ένα τηλεοπτικό "τάλεντ σόου". Στα πλατό του σόου γνωρίζει έναν ατζέντη, που την ξελογιάζει επαγγελματικά και ερωτικά.
Οι περιπέτειες της κόρης αναζωπυρώνουν τα απωθημένα της μητέρας και πυροδοτούν μια σειρά από οδυνηρές εξελίξεις, στις οποίες εμπλέκεται και ο μικρός γιος της οικογένειας, ο Αργύρης, που ακολουθεί έναν περίεργο δρόμο, μακριά από τα προοδευτικά όνειρα των γονιών του, ενταγμένος στις αγέλες των νεοφασιστών.
Παίζουν: Νένα Μεντή, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Ζιόβας, Κωνταντίνος Γαβαλάς, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Κατσής.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ (από Νοέμβριο 2016)
"Η έβδομη ήπειρος" του Thierry Janssen, σε σκηνοθεσία Λίνας Ζαρκαδούλα
Παίζουν: Γιουλίκα Σκαφιδά, Μαρία Κωνσταντάκη, Δανάη Μπάρκα.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ (από Οκτώβριο 2016)
"Ήταν όλοι τους παιδιά μου" του Άρθουρ Μίλλερ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.
Αρκεί μια μέρα για να διαλυθούν τα θεμέλια του φαινομενικά στέρεου οικοδομήματος, μιας ευτυχισμένης αμερικανικής οικογένειας; Ο Άρθουρ Μίλλερ, σ' αυτό το αριστούργημα της μεταπολεμικής αμερικάνικης δραματουργίας, ανατέμνει πτυχές της άπληστης ανθρώπινης ύπαρξης.
Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Βουρδάμης, Δανάη Επιθυμιάδη, Κώστας Βασαρδάνης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ευγενία Αποστόλου, Γιώργος Τζαβάρας, Ιωάννα Πιατά.

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ (από 8 Οκτωβρίου 2016)
"Βαφ'τα μαύρα", σε κείμενο και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.
Ένας εύπορος ηλικιωμένος που ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θανάσης Γιαμπούρογλου, πεθαίνει. Γύρω από το φέρετρό του στήνεται μια μάχη συγγενών που σφάζονται για την περιουσία του.
Παίζουν: Νικολέττα Βλαβιανού, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου, Δήμητρα Στογιάννη, Ευθύμης Ζησάκης, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλλη, Χάρης Γρηγορόπουλος, Σπύρος Κυριάκος. 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ (20 έως 23 Οκτωβρίου 2016)
"Το αόρατο τσίρκο" με τη Victoria Chaplin και τον Jean-Baptiste Thierré.
Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο της μαγείας και των ονείρων, στο σύμπαν του λυρισμού και των αισθήσεων, μία φυγή από την πεζή πραγματικότητα.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ (5 και 6 Νοεμβρίου 2016)
"Rising", σε χορογραφίες των Akram Khan, Russell Maliphant, Sidi Larbi Cherkaoui και Aakash Odedra

Μια σπονδυλωτή παράσταση που αποτελείται από το "In the shadow of man", όπου με την καθοδήγηση του Akram Khan και την τεχνοτροπία του Ινδικού Kathak, εξερευνάται το σώμα και η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και ζώων, από το "Cut", μια κινησιολογική μελέτη της ροής και της μορφής μέσω του Kathak και του Bharat Natyam, σε χορογραφία του Russell Maliphant και το "Constellation", ένα χορευτικό παιχνίδι του Sidi Larbi Cherkaoui, ανάμεσα στο φως και τον ήχο που αναδεικνύουν το μεγαλείο του σώματος. Τέλος, "Nritta" του ίδιου του Αακάς Οντέντρα, ο καθαρός χορός που συνδυάζει αρρενωπότητα και θηλυκότητα στο κοσμικό, συμπαντικό διάβα τους.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ (από Δεκέμβριο 2016)
"Στον καθρέφτη του Παλλάς", με τη Μαρινέλλα και τον Τάκη Ζαχαράτο.
Η Μαρινέλλα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, συναντά τον Τάκη Ζαχαράτο, στη σκηνή του Παλλάς. Σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής. Τα κείμενα υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης και τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος.


ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ (από Οκτώβριο 2016)
"Μονο αν το πιστέψεις", σε κείμενο και σκηνοθεσία Κέλλυς Σταμουλάκη.

Μια παράσταση με γρήγορες εναλλαγές, έξυπνους διαλόγους, χιούμορ, χορευτές, ηθοποιούς και ακροβάτες, που κινούνται με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής επί σκηνής, την οποία έχει συνθέσει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.
Παίζουν: Ελένη Καστάνη, Ορέστης Τρίκας, Μυριέλλα Κουρεντή, Μαυρίκιος Μαυρικίου κ.α. 


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

1 σχόλιο: