Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Ομάδα Νάμα: από τον Κολωνό στο Γκάζι

Leave a Comment
Με τέσσερις παραγωγές η θεατρική ομάδα Νάμα την περίοδο 2016-2017
(26-8-2016)

Η θεατρική Ομάδα Νάμα της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου τη φετινή θεατρική περίοδο θα δραστηριοποιηθεί —για πρώτη φορά— ταυτόχρονα σε δύο θέατρα με τέσσερις παραστάσεις:

Στο Θέατρο Επί Κολωνώ, θα επαναληφθεί για τρίτη χρονιά η βραβευμένη "Αγαπητή Ελένα" της Λουντμίλα Ραζουμόσκαγια με την Αριέττα Μουτούση, και θα συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά η παράσταση "Άγριος Σπόρος" του Γιάννη Τσίρου, με τον Τάκη Σπυριδάκη, τη Ντάνη Γιαννακοπούλου και τον Ηλία Βαλάση.

Στο Σύγχρονο θέατρο θα παρουσιαστούν δύο νέες παραγωγές, όχι ως συνήθως πρωτοεμφανιζόμενου σύγχρονου έργου, αλλά για πρώτη φορά κλασικού ρεπερτορίου, το "Λεωφορείο ο Πόθος" του Τένεσι Ουίλλιαμς με την Κόρα Καρβούνη, τον Γιάννη Τσορτέκη κ.α. (Οκτώβριος 2016) και το έργο "Η δύναμη του σκότους"  του Λέοντος Τολστόι, με τη Πέγκυ Τρικαλιώτη, τον Γιώργο Παπαγεωργίου κ.α. (Ιανουάριος 2017).
Η Ομάδα Νάμα αποφάσισε —έχοντας μελετήσει, για είκοσι χρόνια τώρα, τον ρεαλισμό στο θέατρο—να εφαρμόσει τις ιδέες της και την εμπειρία της στα δύο αυτά έργα: το ένα από την πατρίδα του Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας, του Στανισλάφσκι, και του Άντον Τσέχωφ και το άλλο από τη χώρα του Actor Studio, του Hλία Καζάν, του Άρθουρ Μύλερ και του Τέννεσι Ουίλλιαμς.
Και για τα δύο έργα, το όλο concept, τη μετάφραση, τη σκηνοθεσία και τη σκηνογραφία υπογράφουν από κοινού η Ελένη Σκότη και ο Γιώργος Χατζηνικολάου.















Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: