Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Αχαρνής" (Θέατρο Δάσους, 18-20/7), "Από τον γάμο στο διαζύγιο" (Θέατρο Κήπου, 23-24/7)

WILDE - Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας

Leave a Comment
Αγαπημένοι άνθρωποι,

   O Ευτυχισμένος Πρίγκιπας  κοσμούσε το πιο ψηλό σημείο μιας πόλης. Ήταν  ένα άγαλμα στολισμένο με χρυσό και πολύτιμες πέτρες.

Ένα Χελιδόνι, απογοητευμένο από την αγάπη του για μια Καλαμιά, αποφάσισε να κάνει το ταξίδι ρουτίνας του για την Αίγυπτο. Περνώντας το βράδυ από το σημείο στο οποίο βρισκόταν το άγαλμα, αποφάσισε να διανυκτερεύσει εκεί. Όπως παρατήρησε όμως έπειτα από λίγη ώρα, το άγαλμα έκλαιγε. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τη δυστυχία των ανθρώπων της πόλης του.

Το άγαλμα ζήτησε επί τρεις μέρες από το Χελιδόνι να μείνει μαζί του και να γίνει ο αγγελιοφόρος του για να γιατρέψουν τον πόνο των ανθρώπων. Έτσι το Χελιδόνι μοίρασε σε φτωχούς και ταλαιπωρημένους, το ρουμπίνι από το σκήπτρο του Πρίγκιπα όπως επίσης και τα ζαφειρένια μάτια του και όλα τα φύλλα χρυσού που κοσμούσαν τη στολή του.

 Tο Χελιδόνι, όλο και καθυστερούσε το ταξίδι του για Αίγυπτο, μέχρι που αποφάσισε να μείνει για πάντα με τον Πρίγκιπα. Όμως το κρύο είχε αρχίσει να γίνεται τσουχτερό για ένα πλάσμα σαν το χελιδόνι και μια μέρα αυτό πέθανε. Τότε η μολυβένια καρδιά του αγάλματος έσπασε στα δύο.

Την άλλη μέρα ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έκριναν ότι "το άγαλμα δεν ήταν όμορφο άρα ούτε και χρήσιμο πια" και το κατέβασαν από το βάθρο του. Στο χυτήριο όπου κατέληξε τελικά, η καρδιά του αγάλματος δεν έλιωνε με τίποτε. Έτσι την πέταξαν στα σκουπίδια, πάνω στο νεκρό χελιδόνι.

 Όμως ο Θεός δέχτηκε αυτά τα δύο τελευταία στον παράδεισο για πάντα.

Έτσι κι έγινε.

Καληνύχτα,

 Etabel Niopa

(Από το βιβλίο: Όσκαρ Ουάιλντ, Ιστορίες για παιδιά, Παπαδόπουλος, Αθήνα, 1996.)
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: