Από το Blogger.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ: "Υπόγειο" (Αυλαία, 23-26/9), "Προσωπική συμφωνία" (Κολοσσαίον, 25/9-6/10), "Ρένα" (Αριστοτέλειον, 27/9-6/10), "Οθέλλος" (Αμαλία, 2-13/10), "Οι 12 ένορκοι" (Αθήναιον, 4-5/10)

Σκηνές του κόσμου

Leave a Comment
Ένα βλέμμα στην, εκτός των συνόρων, θεατρική δραστηριότητα.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Προς τη Δαμασκό του Αυγ. Στρίντμπεργκ. Η δραματική τριλογία του Στρίντμπεργκ που γράφτηκε ανάμεσα στα 1898 και 1904 είναι ένα έργο ονειρικό-συμβολικό. Στο έργο αυτό —όπως και στα υπόλοιπα αυτής της περιόδου— διακρίνονται έντονα μυστικιστικά και θρησκευτικά στοιχεία καθώς και επιρροές από τον Μαίτερλινγκ. Το έργο παρουσιάζεται στο Royal Dramatic Theatre, το εθνικό θέατρο της Σουηδίας, γνωστό ως Dramaten, σε σκηνοθεσία Karl Duner. Μέχρι 17/5.

ΛΟΝΔΙΝΟ
Love Love Love του Μάικ Μπάρτλετ, σε σκηνοθεσία James Grieve.
1967. O Kenneth και η Sandra γνωρίζονται και ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά τους. Μια φλογερή σχέση που γεννιέται στην αχλή της δεκαετίας του 60 και "απανθρακώνεται" από τη σκληρή σημερινή πραγματικότητα. Από το πάθος στην παράνοια, το έργο παρακολουθεί την πορεία μιας γενιάς που συνταξιοδοτείται.
Στο Royal Court Theatre Downstairs. Από 27/4.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Dream Bridge από το Yara Arts Group, σε σκηνοθεσία Virlana Tkacz.
Οι καλλιτέχνες του Yara Group από τη Νέα Υόρκη συνεργάστηκαν με ηθοποιούς και μουσικούς από το Κιργιστάν και την Ουκρανία και δημιούργησαν την παράσταση Dream Bridge. Το έργο είναι μια σκηνική σύνθεση του ποιήματος του Oleh Lysheha και αποσπασμάτων από το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ.
La Mama, First Floor Theatre, Από 27/4-13/5.

ΜΟΣΧΑ
Έγκλημα και τιμωρία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Leo Erenburg.
Ο φοιτητής Ρασκόλνικωφ, που έγινε δολοφόνος διαμαρτυρόμενος για την κοινωνική αδικία και καταγγέλοντάς την, προβληματίζεται αν σε τελευταία ανάλυση είναι ο ίδιος εγκληματίας, τη στιγμή που όσοι κάνουν τους πολέμους ευθύνονται για εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο...
Στο Moscow Art Theatre, Small Stage.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 comments: